Ann-Margarethe Livh hemma från Somalia

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets gruppledare i Stockholms stad, Ann-Margarethe Livh, har återvänt till Sverige efter skottdramat i Somalia.

Det var 21 augusti som Ann-Margarethe Livh skottskadades i en attack i Mogadishu som kostade två människor livet, däribland 24-årige vänsterpartisten Abdirahim Hassan från Husby.

Efter att ha vårdats i några dagar på ett sjukhus i Nairobi i Kenya har hon nu återvänt till Sverige.

Vänsterpartister i skottdrama i Somalia

Vänsterpartiet i Stockholms stadshus skriver i ett pressmeddelande att Ann-Margarethe Livh under omständigheterna mår bra, men ”kommer att behöva fortsatt medicinsk tillsyn i lugn och ro”.

– Jag vill tacka för all den omtanke som visats både mig och Abdis familj. Det som hänt är en stor tragedi för alla som drabbats och jag ber om fortsatt hänsyn till att vi måste få tid att bearbeta det som hänt i lugn och ro. Det arbetet som vi startade där nere är oerhört viktigt, men vi som gjorde det arbetet är också människor och måste nu ta hand om varandra, säger Ann-Margarethe Livh i pressmeddelandet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vänsterpartister i skottdrama i Somalia

Mer i ämnet