Anrika krogen Edsbacka går i graven

Uppdaterad
Publicerad

En av Sveriges äldsta restauranger Edsbacka Krog, som ligger i Sollentuna, stänger för gott den 27 februari nästa år. Restaurangen har anor från 1626 och är även den första i Sverige med två stjärnor i Guide Michelin.

-Vi vill avsluta med flaggan i topp. Den rådande konjunkturen gör att vi inte ser någon långsiktighet i det vi gör. På lång sikt bedömer vi att det inte finns utrymme för den här typen av finkrog, säger krögare Christer Lingström.

Ingen ny restaurang

Guide Michelin

Någon ny restaurangverksamhet kommer troligen inte att öppna i Edsbacka krogs lokaler. Fastigheten ska säljas. Edsbacka Bistro, som ligger mitt över gatan, kommer att fortsätta som vanligt.

-Vi vill inte avsluta med konkurs efter att ha jobbat i 27 år och skada den höga trovärdighet vi har hos både kunder och leverantörer.

I stället hoppas Lingström kunna etablera sig på andra håll där också personalen skulle kunna få nya jobb.

-Vi tittar bland annat på en bistro i Strängnäs och undrar om småstäderna är mogna för riktig hemlagad mat, säger Lingström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guide Michelin

Mer i ämnet