Barnvåldtäktsåtalad jobbade med barn

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man som åtalats misstänkt för att ha kedjat en 12-årig flicka vid en krok och våldtagit henne jobbade tidigare med barn. Polisen har utrett om mannen kan ha förgripit sig på fler barn.

Under fredagen avslutades rättegången mot 25-åringen, som åtalades för bland annat grov våldtäkt mot barn.

– Jag yrkade på ett fängelsestraff som inte understiger sex år, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson till TT.

12-åring krokades i tak och våldtogs

25-åringen har tidigare arbetat med fritidsverksamhet för barn, och polisen har kartlagt hans bakgrund för att hitta fler eventuella offer.

– Vi har pratat med hans tidigare arbetsgivare och det har inte föranlett någon vidare förundersökning. Vi kan dock inte vara helt säkra på att inte fler har drabbats, säger Daniel Veivo Pettersson.

Enligt åtalet ska 25-åringen ha försett den då 12-åriga flickan med handbojor och kedjat henne vid en krok i taket. Hon ska därefter ha utsatts för grova sexuella övergrepp. Händelsen ägde rum i Stockholmstrakten under hösten 2013.

Domen mot 25-åringen, som under utredningen har nekat till brott, kommer den 2 september. Han har tidigare dömts för sexuellt utnyttjande av barn och grovt barnpornografibrott.

Bakgrund: Flera övergrepp

Sju män, mellan 19 och 55 år gamla, har i omgångar dömts för övergrepp på flickan. Övergreppen utfördes under 2012 och 2013, främst i Stockholmsområdet men även i Göteborg. Männen fick kontakt med flickan via forum på nätet och tjatade sig till träffar med henne. En av männen band och våldtog henne i en skog. 25-åringen är den åttonde mannen som åtalas för övergrepp på flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

12-åring krokades i tak och våldtogs

Mer i ämnet