Desirée Kraft fastnade på Stockholms central istället för att börja sin resa mot midsommarfirandet. Foto: Privat/TT

Desirée fast på tåget: ”Skulle fira med min gamla mamma”

Uppdaterad
Publicerad

Desirée Kraft från Tyresö skulle ta tåget till Malmö för att fira midsommar med sin sjuka mamma, men tåget är fast på Centralen på grund av en kabelbrand som orsakade tågstopp på en av årets största resdagar.

När SVT Nyheter når Desirée Kraft sitter hon på Malmö-tåget vid Centralen. Det skulle ha avgått 10.20 men halv tolv är det fortfarande ingen som vet när det kan avgå.

– Vi har inte kommit någonstans, det är bara att vänta. Ibland kommer tågvärdarna förbi och säger att de vet ingenting alls, säger Desirée Kraft.

En brand i en tvärtunnel till Citybanan har drabbat all tågtrafik söderut från Stockholm Central, och två personer skadades i branden. Branden är släckt men det är oklart när tågen kan rulla igen.

”Ska fira med min gamla sjuka mamma”

Desirée Kraft har funderat på att gå av tåget och försöka åka imorgon istället, men samtidigt är det väldigt viktigt för henne att komma fram till midsommarafton.

– Jag ska fira med min gamla sjuka mamma, hon har varit väldigt illa däran och hon får inte bli orolig. Det kan ju bli vår sista midsommar tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.