Fotbollsplanen där flyktingbarnen spelat fotboll.

Drar tillbaka stämning mot flyktingboendet

Uppdaterad
Publicerad

Tomtägareföreningen ville ha betalt för att ensamkommande flyktingbarn använde föreningens fotbollsplan och badplats. Föreningen stämde flyktingboendet i Älvsala på Värmdö men har nu dragit tillbaka stämningen.

Det står klart efter en välbesökt stämma förra helgen, där styrelsen även byttes ut, rapporterar Nacka Värmdö Posten.

Tomtägarföreningen hade stämt flyktingboendet på 126.750 kr för att de ensamkommande asylsökande ungdomarna använt föreningens fotbollsplan och badplats.

Flyktingboende stäms

Flera medlemmar i tomtägareföreningen tyckte dock att styrelsen inte hade rätt att driva rättsprocessen mot flyktingboendet utan medlemmarnas godkännande. De krävde en extrastämma men fick inget gehör för det.

Vid årsstämman förra helgen fick kritikerna sin vilja igenom. En majoritet av de närvarande medlemmarna röstade för att dra tillbaka stämningen i tingsrätten, och samtidigt valdes en ny styrelse, skriver NVP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingboende stäms

Mer i ämnet