Foto: Hasse Holmberg/TT

En till gripen misstänkt för våldtäkt på färja

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har anhållits misstänkt för inblandning i en grov våldtäkt ombord på färjan Silja Galaxy.

Sedan tidigare är fyra unga män, födda 1996 och 1997, anhållna misstänkta för våldtäkten som ska ha inträffat på en studentkryssning med 18-årsgräns där omkring 1 700 studenter från Syd- och Mellansverige deltog.

Den senast anhållne mannen, en 20-åring, anhölls först i sin frånvaro vid 20-tiden igår och kunde gripas en dryg timma senare. Han anhölls sedan vid 22-tiden och under fredagen förhördes mannen.

– Utredningen går nu vidare. Vi har från åklagarsidan haft möte med polisen under förmiddagen idag där vi diskuterat fortsatta åtgärder i ärendet, bland annat vittnesförhör och teknisk bevisning. Beslut i frågan om de fem misstänkta ska begäras häktade kommer att fattas så snart som möjligt men senast på söndag kl 12, säger kammaråklagarna Angelica Runesson och Kristin Morén vid City åklagarkammare i Stockholm i ett pressmeddelande.

LÄS MER : Alla anhållna nekar till färjevåldtäkt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.