Två personer har häktats, misstänkta för grov våldtäkt. En tredje person släpps på fri fot. Foto: TT

Två män häktade för färjevåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Två män har häktats för inblandning i en grov våldtäkt ombord på färjan Silja Galaxy i onsdags.

Två 19-åriga män har häktats för inblandning i färjevåldtäkten. Den tredje mannen, en 18-åring, släpps på fri fot då det enligt rätten saknas tillräckligt med bevis. De två 19-åringarna är på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

Männen, 18, 19 och 19 år, är samtliga hemmahörande i Västmanland. Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum på en studentkryssning med 18-årsgräns där omkring 1 700 studenter från Syd- och Mellansverige deltog.

Misstänkt våldtäkt på studentkryssning

Alla män på båten hölls kvar

När M/S Galaxy ankom till Värtahamnen i Stockholm i onsdags hölls alla män kvar på båten.

– Alla killar får stå i kö medan tjejerna har fått gå av, sade en av resenärerna till tidningen Aftonbladet, tidigare i veckan.

Många topsades

Efter utpekande kunde först fyra anhållna män gripas. Polisens informatör Albin Näverberg säger till SVT att ett ”antal” personer dna-testades på väg av båten.

– Vi har topsat och tagit utrednings-dna, vi gör det för att både för att kunna fria och fälla. Men vi testade inte alla som var ombord, säger polisens informatör Albin Näverberg.

Misstankar mot fem män

Totalt har fem män tidigare anhållits för våldtäkten men två av dem släpptes i går kväll då misstankarna kunde avskrivas helt, enligt Åklagarmyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt våldtäkt på studentkryssning

Mer i ämnet