Foto: TT

Fjärde misstänkt söks för dubbelmord

Uppdaterad
Publicerad

Det var i tisdags som en man och kvinna sköts till döds i Hallonbergen norr om Stockholm. Tre personer är anhållna misstänkta för mordet – nu letar polisen efter en fjärde person.

Tre personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för inblandning i mordet på en kvinna och en man i Hallonbergen norr om Stockholm i tisdags. En fjärde person eftersöks av polisen, uppger åklagare Olof Calmvik.

En person släppt

Ytterligare en person som tidigare suttit anhållen men släppts har nu helt avförts från utredningen.

Dubbelmordet i Hallonbergen

Det är fortfarande oklart vad som ligger bakom mordet.

Hotad

Den mördade mannen var själv åtalad för att tillsammans med en annan person ha odlat cannabis och skulle i går ha ställts inför rätta i Uppsala, skriver Dagens Nyheter. Enligt tidningen, som läst förundersökningen i narkotikamålet, ska mannen i förhör ha uppgett att han blivit hotad när han ville hoppa av odlingen. Mannen ska inte ha vågat polisanmäla hoten eftersom ”han vet vad som hänt andra som hoppat av”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Hallonbergen

Mer i ämnet