Foto: SVT

Flera punkteringar på E4 – tjuvar slängde fotanglar

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett inbrott mot en telebutik vid fyratiden i morse i Rosersberg kastades fotanglar ut på E4:an, vilket skapade stora trafikproblem både i södergående och norrgående riktning. Polisen har gripit åtta personer för inbrottet.

Gärningsmännen flydde från platsen i tre bilar och slängde efter sig fotanglar längs med E4 i norrgående riktning. Fotanglarna spreds även till vägbanan för södergående trafik och det här skapade mycket stora trafikproblem.

– Syftet är att skapa ett allmänt kaos och försvåra för oss i vårt arbete. Man har hoppats kunna försvinna i det allmänna kaoset, säger polisens presstalesperson Lars Byström till TT.

Polisen har gripit åtta män som nu är misstänkta för grov stöld eller försök till grov stöld.

– Vi var snabbt fram på platsen och vi fick stopp på dem i närområdet. Det rör sig om flera bilar och det var tydligt att fotanglarna kom ifrån dessa bilar, säger Lars Byström, presstalesperson hos polisen i Stockholm.

Bilarna är tagna i beslag för teknisk undersökning. Det är i nuläget också oklart om gärningsmännen fick med sig något byte från butiken.

50-tal punkteringar

Omkring ett 50-tal bilar drabbades av punkteringar, enligt TT. Enligt vittnen på plats ska även bussar ha tvingats stanna, flera av dem på väg mot Arlanda.

SVT-medarbetaren Johan Lönnqvist var en av dem som fastnade i kön under tisdagsmorgonen.

– Jag satt fast i ungefär 1,5 timme. Längs med vägen såg jag ett 30-tal bilar med punktering, varav flera lastbilar. Några försökte byta däck i regnet, andra hade nog gett upp och inväntade hjälp.

Foto: Johan Lönnqvist/SVT

Vid 10-tiden på förmiddagen meddelade Trafikverket att vägen återigen är öppnad för trafik på E4:an, men att det är begränsad framkomlighet mellan Rosersberg och Stora Wäsby i båda riktningarna.

Ingen kom till skada

Det har varit svårt att rensa vägbanan för fotanglarna verkar ha kastats ut över ett stort område, och röjningasarbetet pågick fortfarande vid 10-tiden.

Ingen person har kommit till skada, varken vid inbrottet eller senare i trafiken.

– Vi har inte fått in några rapporter om skador, säger Eva Nilsson, informatör hos polisen i Stockholm.

Följ trafikläget på trafikverket eller trafiken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.