Foto: TT/Janne Åkesson/SWEPIX

Flera till sjukhus efter rökutveckling

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer fick föras med ambulans till sjukhus efter ett larm om rökutveckling i ett flermamiljshus i Skogås under söndagskvällen. Enligt polisen var det någon form av narkotikatillverkning som låg bakom branden.

– Vi fick in larm om skarp stickande röklukt och rökutveckling från ett flerfamiljshus i Skogås. När vi åkte och undersökte det så var det mycket riktigt rök i hela trapphuset, säger Frida Rydberg vid Räddningscentralen i Stockholms län.

Vad som orsakat branden är oklart. Räddningstjänsten hjälpte till med att ventilera ut röken ur lägenheten och trapphuset. Ett tiotal personer uppges ha blivit påverkade av röken och tre av dem ska ha behövt uppsöka sjukvård. En person ska vara allvarligt skadad.

Enligt polisen ska rökutvecklingen ha föregåtts av en explosion.

– Någon formav explosion har det varit. Men vilken typ eller vad vet jag inte, säger Anders Lantz, stationsbefäl vid Stockholmspolisen syd.

Polisens bombtekniker skickades till platsen för att undersöka vad som kan ha hänt. Vid 03-tiden kunde Stockholmspolisen berätta att det var narkotikatillverkning som låg bakom det inträffade.

– Tekniker har nu kunnat konstatera att det var någon form av narkotikatillverkning bakom rökutvecklingen, säger polisens presstalesman Lars Byström till TT och fortsätter:

– Någon form av narkotikatillverkning har ägt rum i lägenheten.

Ingen person har ännu gripits.

– Nu får vi se hur vi går vidare i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.