Förseningar efter urspårningen

Uppdaterad
Publicerad

Nu har tågen börjat rulla igen efter urspårningen av ett tåg i tunneln vid Södra station i tisdags morse. På sträckan Södertälje-Märsta rullar det som vanligt. Men fjärrtåg och övrig pendeltågstrafik dras med inställda avgångar och förseningar.

Tågen kan alltså köra mellan Stockholms central och Älsvsjö igen. Men med begränsningar som leder till längre restider för pendlarna.

Under rusningstrafiken trafikeras Nynäshamn-Bålsta med halvtimmestrafik mellan Älvsjö-Stockholms central. På övriga sträckor Älvsjö-Västerhaninge och Stockholms C-Kungsängen är det kvartstrafik. Alla som ska resa Tumba/Älsvsjö-Uppsala får åka pendeltåg till Upplands Väsby och byta där.

Tågurspårning vid Södra station

Tror att ett spår till öppnas

Undantaget är tågen mellan Västerhaninge-Kungsängen som även fortsättningsvis vänder i Älvsjö respektive på Stockholm Central, samt tågen mot Uppsala som vänder i Upplands Väsby.

Enligt Stefan Björkqvist, chef på Trafikverkets trafikledning beräknar man att ett spår till ska kunna öppnas vid 14-tiden i dag onsdag.

Till Göteborg via Västerås

I nuläget leder SJ om tågen från Stockholm till Göteborg och Stockholm till Karlstad via Västerås. Tågen är omkring en timme försenade till och från Göteborg. Vill man inte resa under onsdagen alls erbjuder man fullt återköp oavsett tidigare betalningsvillkor.

Tåg på sträckan Stockholm–Eskilstuna/Arboga och Gävle-Stockholm-Norrköping/Linköping ersätts fjärrtågen med SLs pendeltåg mellan Stockholms centralstation och Flemingsberg. SJ-biljetter gäller även på SL:s pendeltåg.

Enligt SL kommer störningarna att fortgå fram till vecka 47 då det återstår omfattande reparationer efter urspårningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågurspårning vid Södra station

Mer i ämnet