Framsteg i utredningar om gängbråk

Uppdaterad
Publicerad

Polisens arbete kring gängkonflikten i södra Stockholm ger resultat. Två män har gripits efter ett mord i september. Två andra åtalas för att ha skjutit en man i benet med sex skott.

Under en helg i mitten av september sköts två män i södra Stockholm ihjäl, en i Örby och en i Östberga. Först nu har två män anhållits misstänkta för mordet i Östberga.

Två andra män i gängkonflikten åtalades på torsdagen för ett tredje grovt brott, för att i juni ha skottskadat en 22-årig man i Bredäng.

Dödsskjutningar i Örby och Östberga

Den skjutne har i förhör sagt att han blivit anklagad för att ha stulit kokain värt 25 000 kronor. Han sköts med sex skott, från höften ned till knät.

En av de två åtalade är även misstänkt för mordet i Örby.

Även ett mordförsök, också det i Bredäng, då en bil besköts i oktober har knutits till bråket. För den skjutningen sitter en man häktad.

I den nu offentliga utredningen kring när mannen sköts i benet framgår att både en av de gripna för mordet i Östberga samt den häktade för bilskjutningen i Bredäng har hörts som vittnen eftersom de var med.

-Det finns en konflikt mellan olika grupperingar, och vi har sett att utredningarna kan kopplas till varandra, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningar i Örby och Östberga

Mer i ämnet