Det var i centrala Kista som den svårt skadade mannen hittades på måndagseftermiddagen. Foto: Privat

Fyra män anhållna för Kistamord

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen larmades polis till Kista efter att vittnen hittat en svårt skadad man utomhus. På tisdagen kunde fyra män anhållas enligt Stockholmspolisen.

Fyra män har anhållits misstänkta för mordet i Kista som ägde rum på måndagen.

– Jag bekräftar att fyra personer har tagits in och att utredningen nu leds av åklagaren. Vi kommer att hålla förhör under dagen, säger Lars Byström på Stockholmspolisen till SVT Nyheter Stockholm.

LÄS MER: Man hittad död i Kista – misstänkt mord

Det var strax innan klockan sex på måndagseftermiddagen som en person hittades med en allvarlig skada i huvudet i centrala Kista. Vittnen hörde flera smällar från ett skjutvapen och larmade polis, men när räddningstjänsten kom till platsen var mannen redan död.

Tidningen Expressen skriver att den avlidne mannen är född 1992 och att flera vittnen försökte med hjärt- och lungräddning innan räddningstjänst kom till platsen, men utan framgång.

Inga kända kopplingar till Akallamord

I nuläget kan polisen inte se några kopplingar till det misstänkta mordet på en annan man i Akalla som ägde rum tidigare under måndagen.

– Det finns inga indikationer på något samband i nuläget men om det kommer fram under dagen går vi så klart vidare med det, säger Lars Byström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.