Hinder för Hillfonmuseum

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på ett Hertha Hillfon-museum i Mälarhöjden har råkat ut för ett nytt bakslag.

Den köpare som haft för avsikt att förvärva konstnärshemmet i Mälarhöjden och upplåta delar av det till museum, har backat ur, skriver Svenska Dagbladet.

Före valet gjorde de rödgröna i Stockholm Hillfonmuseet till ett vallöfte. Men efter valet stod det klart att Stockholms stad inte kommer att köpa in konstnärshemmet i Mälarhöjden eftersom priset skulle bli för högt.

Hertha Hillfons hem

Istället har tanken varit att eventuelt få en köpare som skulle vara beredd att upplåta delar av Hillfongården till föreningen Hertha Hillfons vänner.

Med stöd från Stockholms stad skulle föreningen hyra in sig och bygga upp ett museum och dödsboet har förhandlat med en köpare som varit intresserad av just detta upplägg, skriver tidningen.

Men nu har denna köpare hoppat av. Frågan är om det finns någon annan intressent som kan tänka sig att förvärva huset för att göra delar av konstnärsmiljön tillgänglig för allmänheten.

– Vi kan bara hoppas att det finns en sådan köpare. Såvitt vi förstår ligger det fortfarande i stadens intresse att realisera konstnärshemmet, men hur det ska ske vet vi inte, säger Susanne Rydén, vice ordförande i vänföreningen till Svenska Dagbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hertha Hillfons hem

Mer i ämnet