Stockholms stad vill rädda konstskatt

Uppdaterad
Publicerad

Kulturförvaltningen ska inleda dialog med Hertha Hillfons arvtagare i ett försök att rädda stockholmskonstnärens ateljé och bostad i Mälarhöjden, rapporterar Radio Stockholm.

Under våren har allmänheten kunnat ta del av Hertha Hillfons ateljé och mycket av hennes konst när konstnärens hem har hållits öppet med guidade visningar. Men för tid sedan kom beskedet att Hertha Hillfons arvtagare tänkt sälja ateljén på auktion.

Oppositionen i Stockholms stadshus skickade en skrivelse till kulturförvaltningen, där man bland annat framförde en önskan att förvaltningen snarast skulle undersöka möjligheten att bevara ateljén och konsten för allmänheten.

Förvaltningen har nu svarat att man bland annat ska ta kontakt med ägarna till Hillfons ateljé för att se vilka önskemål som finns, uppger Radio Stockholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hertha Hillfons hem

Mer i ämnet