Foto: TT

Hovrätten fastställer Taxi Tony-domar

Uppdaterad
Publicerad

Svea hovrätt har i dag fastställt domarna mot åtta personer som varit inblandade kokainförsäljningen i den så kallade Taxi Tony-härvan.

Åklagarna har i hovrätten åberopat ny bevisning i form av telefonavlyssning. Det har lett till att hovrätten har ansett det bevisat att en större ämngd kokain har sålts än vad tingsrätten gjorde, skriver Svea hovrätt i ett pressmeddelande.

Ändå ligger straffen i hovrätten på ungefär samma nivå som de gjorde i tingsrätten. I hovrätten ligger spannet mellan ett år och fyra månader och sju år, mot mellan nio månader och åtta år i tingsrätten.

Anledningarna är två: Att ökningen av mängden narkotika inte bedöms ha så stor betydelse, när det handlar om så stora volymer. Och att de två säljarna i hovrätten bara ansetts ansvariga för det som var och en själv har sålt, medan de i tingsätten dömdes för den sammanlagda mängden, skriver Svea hovrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taxi Tony

Mer i ämnet