Jens är van vid vilda djur och lyckades skrämma in älgen i skogen igen genom att försiktigt närma sig den med bilen. Foto: Jens Krylborn

”Jag skrämde iväg älgen med bilen”

Uppdaterad
Publicerad

Förvånade bilister kunde i tisdags se en man som jagats upp i en stolpe av en älg i Haninge. SVT Nyheter Stockholm har pratat med Jens som skrämde bort älgen med hjälp av sin bil.

Det var på tisdagskvällen som förvånade bilister i Haninge såg en man som satt uppflugen i en lyktstolpe för att skydda sig från en älg som stod nedanför. En av de som stannade var jägaren Jens Krylborn.

– Jag såg en älg stå nedanför en lyktstolpe och en man som flytt upp i den, älgen stod och frustade nedanför.

Vad gjorde du då?

– Jag körde fram bilen på gångvägen så nära älgen jag kunde och då blev den rädd och sprang därifrån. Då kunde mannen klättra ner.

Såg att det var en ung älg

För Jens var det självklart att ingripa.

– Jag är van vid vilt men det är viktigt att tänka på hur man beter sig runt en fjolårsälg. En tonåring har inte så mycket livserfarenhet.

SVT Nyheter Stockholm har varit i kontakt med mannen som klättrade upp i stolpen och kommer under torsdagen att publicera en längre intervju med honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.