Foto: Tomas Oneborg / Scharlotte Peppare

KD: Ett svek mot ytterstaden

Uppdaterad
Publicerad

Familjebostäders stortsatsning i Rinkebystråket är kraftigt försenat. Efter att SVT Nyheter Stockholm uppmärksammat förseningen så går Erik Slottner (KD) oppositionsborgarråd ut och kritiserar majoriteten i stadshuset.

Erik Slottner (KD) menar att förseningen av Rinkebystråket är ett svek mot ytterstaden från den rödgrönrosa majoriteten. I ett pressmeddelande skriver oppositionsrådet att de drabbade företagarna nu måste ges möjlighet till nya förhandlingar med Familjebostäder för att få ytterligare kompensationen.

”Viktig åtgärd för att lyfta Rinkeby”

– Omdaningen av Rinkebystråket är en mycket viktig åtgärd för att lyfta Rinkeby som stadsdel och skapa trygga stadsmiljöer. Tyvärr har ytterstadsborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V) hela tiden varit negativt inställd till projektet med argument om att Alliansen försökt göra Rinkeby för innerstadslikt. Vi får verkligen hoppas att det inte är borgarrådets negativa inställning till projektet som lett till att tidsramarna inte varit särskilt viktigt att hålla, säger Erik Slottner.

Erik Slottner menar att ett misslyckande med Rinkebystråket skulle vara ett misslyckande för hela staden.

Satsningen viktig för Järva

– Det är av största vikt att ombyggnaden av Rinkebystråket blir lyckat och att inte företag tvingas gå i konkurs på grund av att projektet inte står färdigt i tid. Ytterligare åtgärder måste sättas in för att undvika ett sådant scenario. Nya förhandlingar bör nu därför inledas för att om möjligt ytterligare kompensera företagen. Om Rinkebystråket inte blir den framgång som vi hoppats på riskerar hela Järva att förlora i både attraktivitet och investeringsvilja, avslutar Erik Slottner.

Men ytterstadsborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V) menar att Erik Slottner riktar sin kritik åt fel håll.

– Som politiker i bolagsstyrelsen är vi inte direkt inblandade i verksamhetsdriften och styr inte över själva byggprojekten. När ett byggprojekt är beslutat, vilket Rinkebystråket är sedan länge, så sköts arbetet av bolaget. Det förväntar jag mig att Erik Slottner som erfaren kommunpolitiker också känner till, skriver Ann-Margarethe Livh i ett mejl till SVT Nyheter Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.