Två personer har blivit knivskurna i ett radhusområde i Sollentuna, norr om Stockholm. När polisen kom till platsen var en person död och den andra avled i ambulansen påväg till sjukhuset. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Misstänkt dubbelmord i radhusområde

Uppdaterad
Publicerad

Två personer knivskars till döds i ett radhusområde i Sollentuna, norr om Stockholm, på onsdagskvällen. En misstänkt gärningsman, som har familjeband till de båda offren, kunde gripas kort därefter.

Det var klockan 18.13 som larmet inkom till polisen om ett knivbråk i ett radhusområde i Sollentuna i norra Stockholm.

– När vi kommer till platsen påträffas en svårt knivskuren person död. Ytterligare en person hittas allvarligt skadad, säger Fredrik Andersson vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till SVT Nyheter.

Strax efter klockan 20 på onsdagskvällen bekräftar Fredrik Andersson vid Stockholmspolisen att den skadade personen har avlidit på sjukhus.

– Vi utreder alltså två mord nu, säger han.

En man gripen – har familjeband

En polispatrull grep en man baserat på signalementsuppgifter från vittnen. Den gripne ska enligt källor till SVT ha familjeband till de två offren.

– Vi har gripit en misstänkt i närområdet. Gripandet var odramatsikt, säger Fredrik Andersson.

Offren var båda i 75-årsåldern och den gripne mannen var i 35-årsåldern. Polisen vill inte berätta vilken relation offer och gärningsman har till varandra.

Det finns flera vittnen

Polisen har spärrat av platsen och tekniker är på plats för att samla in bevis. Man ska också höra fler vittnen.

– Vi har hållit ett flertal vittnesförhör för att försöka få ihop en lägesbild av vad som inträffat, säger Fredrik Andersson.

Händelsen rubriceras som mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.