Foto: SVT

Kvinna fick klippblock över sig – avled av skadorna

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan i 30-årsåldern fick klippblocket över sig när hon var ute och vandrade i naturreservatet i Sollentuna.

Vid 19:45 på söndagskvällen meddelade polisen att kvinnan hade avlidit till följd av skadorna.

– Vi misstänker inget brott och närmast anhöriga är underrättade, berättar Sandra Lindegren, tillförordnad stationsbefäl på polisen i Stockholm Nord.

Var ute och klättrade

Det var 14:55 på söndagen som räddningtjänsten larmades ut till naturreservatet i Sollentuna och redan då bedömdes läget som allvarligt. Enligt polisen var kvinnan i sällskap med en man ute i skogen och vandrade. Olyckan var framme när hon skulle ta sig förbi ett område där det lösa klippblocket fanns och klättra över ett stenigt parti.

– När hon klättrade så tog hon i något som lossnade och klippblocket föll över henne, säger Sven-Erik Olsson, vid polisen i Stockholm.

Transporterades med helikopter

När räddningtjänsten fått loss kvinnan inleddes omgående livsuppehållande åtgärder men hennes liv gick inte att rädda. Enligt tidigare uppgifter avled hon på sjukhus men hon förklarades död redan på plats av akutläkare.

Mannen som var med i skogen är mycket chockad och polisen har ännu inte kunnat höra honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.