Foto: Pressbild/TT

M: ”Kommer kräva utredning”

Publicerad

Moderaterna i landstinget kommenterar nu den ekobrottshärva som uppdagats vid bygget av Nya Karolinska. – Det får inte förekomma och ska inte förekomma, säger Paul Lindquist (M), fastighets- och investeringslandstingsråd.

Under onsdagen framkom det att en underleverantör till Skanska vid bygget av Nya Karolinska misstänks ha betalat svarta löner och undanhållit mångmiljonbelopp i skatt. Nyheten ledde till starka reaktioner från landstingsoppositionen – och nu även från Alliansen.

– Jag tycker det är oerhört allvarligt att vi har en underleverantör i våra led som bryter mot skattelagstiftningen. Det får inte förekomma och ska inte förekomma, säger Paul Lindquist (M), fastighets- och investeringslandstingsråd.

”Oppositionen skjuter mot öppet mål”

Efter avslöjandet krävde oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) att Moderaterna i landstinget skulle kräva ett samtal med Skanska om det inträffade.

Något som enligt Paul Lindquist också kommer att ske.

– Oppositionen skjuter mot öppet mål. Det är ju självklart att vi kommer att ha en dialog med Skanska kring det här. Vi vill ju veta vad som hänt och säkerställa att det inte händer igen, säger han.

Läs också: Efter NKS-avslöjande: Oppositionen kräver vita jobb i landstinget

Paul Lindquist (M) har också krävt att Skanska vidtar åtgärder för att få klarhet i härvan.

– Jag kommer att kräva att de gör en egen utredning utöver den polisiära för att ta reda på vad som har hänt och vem eller vilka det är som är ansvariga. Den bollen är redan i rullning, säger han.

– Det är viktigt att våra leverantörer lever upp till de avtal som vi tecknar, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.