Rånarna knivskar mannen i ryggen Foto: Arkivbild/Erik Mårtensson/TT

Man allvarligt skadad vid knivrån

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-åldern blev tidigt i morse rånad och knivskuren i Kärrtorp i södra Stockholm. Han vårdas nu för allvarliga skador på sjukhus.

De två rånarna hotade mannen och tvingade honom att ta ut pengar från en bankomat. När rånarna fått kontanterna knivskars mannen i ryggen.

Efter rånet försvann gärningsmännen med tunnelbanan. Polisen söker nu med hjälp av vittnen och bilder från övervakningskameror.

– Det verkar som att det finns vittnen till händelsen och förhoppningsvis kan vi få mer information från övervakningskameror eftersom de misstänkta gärningsmännen tagit tunnelbanan, säger Anna Westerberg.

Utreds som mordförsök

Den knivskurne mannen är allvarligt men inte livshotande skadad. Händelsen utreds som rån och försök till mord.

I slutet av januari genomfördes ett liknande rån i Kärrtorp där en 25-årig man tvingades ta ut pengar och därefter knivhöggs och fick livshotande skador. 25-åringen överlevde och två personer greps och åtalades strax efteråt.

Ingen är gripen för händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.