Man anhållen efter misstänkt tunnelbaneknuff

Uppdaterad
Publicerad

Den man som gripits misstänkt för att ha knuffat ned en annan man framför ett tunnelbanetåg i går kväll är nu anhållen.

Efter ett första förhör på onsdagskvällen beslutade jouråklagare att anhålla mannen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Det skriver Stockholmspolisen på sin webbplats.

Mannen greps utomhus nära Rinkeby centrum strax efter klockan 17.

Knuffades i tunnelbanan

– Vi fick ett telefonsamtal från en privatperson som såg en person som stämde överens med bilden, så vi skickade dit en patrull, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Gripandet gick lugnt till, enligt polisen.

– Nu ska mannen identifieras och höras, säger Sven-Erik Olsson.

”Har bra filmmaterial”

Det var vid 22-tiden under tisdagen som en 25-årig man blev påkörd av ett tåg på T-centralen i Stockholm. Mannen misstänks ha knuffats ner på spåret och under onsdagen har polisen sökt efter en person som fångats på övervakningsfilmer.

Exakt vad den misstänkte gör på filmen ville polisen under onsdagen inte kommentera, men under dagen släppte polisen en bild på mannen.

Svårt skadad

Mannen som blev påkörd av tåget fördes till Karolinska sjukhuset. Enligt de senaste uppgifterna från sjukhuset är mannen allvarligt men inte livshotande skadad. Flera personer som blev vittnen till händelsen chockades svårt.

– Hela situationen var fruktansvärd. Jag är glad att jag inte såg det, men ljuden kommer jag aldrig att glömma, säger en kvinna till aftonbladet.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knuffades i tunnelbanan

Mer i ämnet