Foto: Per Sjöberg/SVT

Masskrock på E4:an vid Märsta

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personbilar krockade i en stor trafikolycka på E4:an vid Märsta på söndagseftermiddagen.Trafikverket varnar för blixthalka.

Under söndagen har flera olyckor inträffat i den norra länsdelen. Om olyckorna har med väderleken att göra är oklart. Men enligt polisen råder det blixthalka. Trafikverket varnar för att det kommer att blir fortsatt halt under måndagen.

– Det gäller att köra försiktigt och hålla avstånden, säger Tove Hägg vid Stockholmspolisen.

– Vi har haft en stor olycka vid 16-tiden med 15 till 20 bilar inblandade på E18 södergående vid Täby, säger Pia Glenvik, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Efter den olyckan fördes en person till sjukhus för kontroll.

Norra länsdelen drabbat

En större olycka inträffade vid 17-tiden i höjd med Arlanda. Flera ambulanser dirigerades till platsen. Det var stopp i trafiken i södergående riktning under räddningsarbetet. Även två bilar krockade på E4 Uppsalavägen vid samma tidpunkt.

– Totalt har fyra personer förts till sjukhus efter olyckor sedan klockan 16.30, säger Roger Magnusson som är operativ chef vid Räddningstjänsten Södertörn.

Flera fordon har bärgats från olika platser. Långa köer bildades till följd av stängda på- och avfarter.

Vid 18.30-tiden körde en bil av vägen och voltade i Rickeby norr om Arlanda, rapporterar SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.