Polisen genomför teknisk undersökning efter misstänkt våldsbrott. Foto: Janne Åkesson, Swepix

Misstänkt våldsbrott norr om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att ett våldsbrott skett i Järfälla kommun tidigt på lördagsmorgonen. Tekniker har varit på plats och undersökt den troliga brottsplatsen, men polisen är mycket förtegen om vad som hänt.

Enligt Aftonbladet har ett stort område vid Ikea i Barkarby spärrats av, men det är inget som polisen kommenterar.

– Det är i området Järvafältet. Vi har tekniker där, säger polisens pressinformatör Eva Nilsson vid lunchtid på lördagen.

Under dagen har polisen haft flera patruller och hundar på plats i området.

 – Vi har hävt avspärrningarna och väntar nu på en rapport från ansvarig utredare, säger polisens pressinformatör Carina Skagerlind strax efter klockan 16.

Undersökningar vid flygfält

Enligt frilansfotografen Janne Åkesson som själv varit på platsen har polisens tekniker arbetat vid Barkarby flygfält intill Handelsplats Ikea Barkarby.

– De har jobbat vid stängslet, men också klättrat in och hållit på vid en byggnad på flygfältet, säger han.

Larmet om brottet kom till polisen vid 04:30-tiden på morgonen.

Flera våldsbrott i Järfälla

Så sent som i förra veckan skedde ett misstänkt våldtäktsförsök i Järfälla. En kvinna larmade polisen sedan två män angripit henne och dragit in henne i skogen. Denna händelse inträffade bara dagar efter att en kvinna anmält att hon utsatts för en överfallsvåldtäkt i ett motionsspår i Järfälla.

Polisen kommenterar inte huruvida det finns samband mellan de händelserna eller det brott som skedde på lördagsmorgonen.

Kan det röra sig om en serievåldtäktsman?

– Jag spekulerar inte, utan det är direkta kopplingar som vi måste se i så fall, säger Eva Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.