S-minister gör mångmiljonvinst vid lägenhetsförsäljning

Uppdaterad
Publicerad

En vinst på 16,5 miljoner kronor beräknas arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och tidigare finansministern Erik Åsbrink kunna göra på sin lägenhetsförsäljning i Stockholm.

De två socialdemokraterna blev ett par 1998 men har nu separerat och deras drygt 300 kvadratmeter stora lägenhet på Norr Mälarstrand är till salu för 22,5 miljoner kronor, skriver Expressen. Den köptes 1999 för knappt 6 miljoner.

– Det är naturligtvis ett uttryck för en närmast absurd utveckling på bostadsmarknaden, och det kan man ha alla synpunkter på. Jag är själv i grunden kritisk, säger Erik Åsbrink till Expressen.

– Det är väldigt mycket pengar, även om en del faller bort i reavinstskatt. Men vi måste ju skaffa oss nya lägenheter, och de är också väldigt mycket dyrare i dag, konstaterar han.

Ylva Johansson har via sin pressekreterare avböjt att kommentera saken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.