Ikväll spelar Zara Larsson på Gröna Lund. Foto: Danny Lawson/TT

Säkerheten förstärkt inför Zara Larssons konsert

Uppdaterad
Publicerad

Gröna Lund har förstärkt säkerheten efter terrordådet i Manchester. Nu muddrar och genomsöker säkerhetsvakter samtliga besökares väskor de dagar det är konserter.

I kväll står den den svenska världsstjärnan Zara Larsson på stora scenen på Gröna Lund. Precis som vid den terrordrabbade konserten med Ariana Grande i Manchester den 22:a maj är publiken ung och man räknar från nöjesparkens sida med att det kommer att bli fullsatt.

– Vi sätter oss en vecka innan konserterna och går igenom läget, säger informationschef Annika Troselius på Gröna Lund. Bedömningen är att det maximala antalet besökare kommer att uppnås ikväll, det vill säga 17.000 personer.

Alla besökare muddras under konsertdagar

Attentatet i Manchester ledde till att Gröna Lund ändrade sina säkerhetsrutiner drastiskt. Det beslutades att alla väskor ska gås igenom och samtliga besökare muddras. Det som tidigare bara hade gällt under vissa konserter och senare på kvällen gäller nu hela dagen och samtliga dagar då det ska ske en spelning på stora scenen.

Redan dagen efter dådet infördes de nya säkerhetsrutinerna, och praktiserades första gången då den forna frontmannen i Broder Daniel, Henrik Berggren spelade.

”I kväll har vi bemannat upp ordentligt”

– Vi bestämmer hur mycket säkerhetspersonal vi ska ta in beroende på vad det är för typ av artist och förväntat publiktryck. Ikväll kommer vi att ha bemannat upp ordentligt, säger Annika Troselius, utan att närmare vilja gå in på detaljerna för säkerhetsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.