”Man märker av frustration här”, säger SVT:s medarbetare, Cecilia Hedquist, som är på plats på Bromma flygplats. Foto: Cecilia Hedquist / SVT

Snön orsakar förseningar i flygtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Swedavia varnar om att ett kraftigt snöfall påverkar flygtrafiken på Bromma, Arlanda och Landvetter. ”Vi kommer att ha kraftiga förseningar”, säger Victoria Ström, pressinformatör på Swedavia.

Under natten mot onsdagen har Stockholm täckts av ett stort vintertäcke. Swedavia varnar om förseningar i flygtrafiken till och från flygplatserna Bromma, Arlanda och Landvetter. Resenärer ombeds uppdatera sig via Swedavias hemsida.

Vädret kommer att ha stor påverkan i dag. Vi kommer att ha kraftiga förseningar till och från våra flygplatser i hela landet, säger Victoria Ström, pressinformatör på Swedavia. 

Ber resenärer hålla sig uppdaterade

Både avgående och inkommande flyg kommer att påverkas av det kraftiga snöfallet.

– Vi har inga prognoser, men vi ber resenärerna hålla sig uppdaterade på vår hemsida och även väderprognosen.

Vilka åtgärder utför ni i nuläget?

– Vi jobbar med snöröjning på flygbanorna. Eftersom det snöar så pass mycket måste vi röja ofta för att säkerställa banorna. Vi jobbar på för fullt för att det ska gå snabbt.

”Folk är uppgivna”

SVT:s medarbetare Cecilia Hedquist är på plats på Bromma flygplats. Enligt henne så ska allt fler personer ha börjat lämna avgångshallen. I högtalarna uppmanar de resenärer att boka om sina resor till i morgon om det är möjligt.

– Folk är uppgivna och stressade. Man märker av att det finns en frustration här. Det är fler avgångar som är inställda och fler kommer att ställas in allt eftersom. De informerar oss om att det beror främst på snöröjningen. Det faller mer snö än man hinner få bort, säger hon.

Läs mer: Snön orsakar kaos i kollektivtrafiken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.