Staden fortsätter samarbetet med Samtrans

Uppdaterad
Publicerad

Företaget får fortsätta köra personer med speciella behov, men måste komma tillrätta med förseningarna.

I dag mötte representanter från Serviceförvaltningen Samtrans för att diskutera problemen med persontransporterna. Samarbetet fortsätter men serviceförvaltningen kräver att bolaget vidtar åtgärder.

– Vår bedömning är att åtagandet från Samtrans inte följs fullt ut. Läget har förbättrats men fortfarande kvarstår oacceptabla brister som drabbar både privatpersoner och verksamheter. Dessa måste skyndsamt åtgärdas, säger Liselothe Engelgren, chef på Serviceförvaltningen Upphandling, Stockholms stad.

Kritik mot Samtrans

Nu ska förvaltningen och Samtrans starta gemensamma arbetsgrupper som ska undersöka bristerna, ta fram åtgärder och se över Samtrans rutiner.

– Vi tittar samtidigt på möjligheterna att kräva nedsättning av den ersättning som Samtrans erhåller tills dess att åtagandena i avtalet uppfylls, säger Liselothe Engelgren.

Den 10 november träffas parterna igen för att utvärdera om åtgärderna har varit tillräckliga.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Samtrans

Mer i ämnet