Foto: TT

Stökigt Valborg på flera håll

Uppdaterad
Publicerad

I Stockholm blev valborgsnatten stökig på flera håll. Totalt omhändertogs 54 personer.

I Stockholms län omhändertogs 54 personer mellan klockan sex på torsdagskvällen och ett på natten. Det kan jämföras med 38 omhändertagna förra året, enligt Stockholmspolisens hemsida. Även fylleriet var mer utbrett än året tidigare liksom antalet bränder.

Dessutom knivdödades en man i Södertälje även om polisen inte tror att det dådet hade någon anknytning till Valborgsfirandet.

– Nej det är vår bedömning att det inte har, säger Stockholmspolisen informatör Albin Näverberg till TT.

Buss sönderslagen

I Rinkeby i västra Stockholm har ett 30-tal ungdomar slagiit sönder en buss. Bland annat har ett hjul punkterats på bussen. Polis och ordningsvakter åkte till adressen, men då hade samtliga lämnat bussen.

Dessutom inträffade den svårförklarliga händelsen på Medborgarplatsen i Stockholm då en civil polisbil körde in i en folksamling och minst fyra personer fick föras till sjukhus.

50 omhändertagna i Uppsala

Uppsalapolisen hade som vanligt mycket att göra under valborgskvällen och enligt Upsala Nya Tidning hade omkring 50 personer omhändertagits för fylleri strax före klockan 22 på kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.