Foto: Svenska spel

Tipset utreddes inte på fyra månader

Uppdaterad
Publicerad

Informationen om spelrobotarna blev liggande i fyra månader utan att polisanmälas.

I februari polisanmälde Svenska spel bedrägeriet med spelrobotarna som lurat tusentals spelare. Men redan fyra månader tidigare hade de fått tips av en spelare om att spelrobotar användes på pokerspelen på internet.

– En spelare hade själv gjort statistik och hittat misstänkta spelmönster och hörde av sig till oss, säger Johan Söderkvist, pressinformatör, Svenska spel.

Spelrobotar lurade pokerspelare

Bedrägeriet fortsatte

Men efter det blev tipset blev liggande och bedrägeriet fortsatte. Svenska spel vet inte varför tipset kunde bli liggande så länge och utreder nu internt händelsen.

– Det är ju en brist hos oss och det är inte godkänt. Det var ett tips som vi fick och det tog fyra månader innan det hamnade på mitt bord och vi polisanmälde det, säger Lennart Käll, vd på Svenska spel.

”Inte godkänt”

Det statliga spelföretaget säger att de har fullgoda säkerhetsåtgärder för att upptäcka den här typen av fusk, men att de i det här fallet har brustit.

– Det är inte godkänt och det är en rutin som vi måste se över själva nu, säger Lennart Käll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelrobotar lurade pokerspelare

Mer i ämnet