Foto: SSM Fastigheter

Tellus Tower kan stoppas – igen

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring skyskrapan är långt ifrån klara. Tornet, som blev två, riskerar att inte bli av den här gången heller, det varnar tjänstemän för.

I exploateringskontorets skrivelse till nämnden konstaterar tjänstemännen att området där tornen planeras ligger för nära riksintressena Telefonfabriken och LM-staden, det skriver Stockholm Direkt. Dessutom är överdäckningen av tunnelbanan ännu inte godkänd av SL.

Luftfartsverket har ännu inte lämnat några synpunkter om den planerade platsen.

Första förslaget stoppades

För ett år sedan stoppades planerna på den 75 våningar höga skyskrapan Tellus Tower vid Telefonplan av försvaret eftersom de menade att den höga byggnaden skulle medföra stora störningar på försvarets tekniska system.

Tidigare i år presenterades då som alternativ att flytta hela projektet några hundra meter närmare tunnelbanestationen, och istället bygga två skrapor. Planerna kräver också en överdäckning av tunelbanan och en ny station.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tellus Tower

Mer i ämnet