Foto: Stefan Johansson

Trafikolyckor orsakade totaltstopp på E18

Uppdaterad
Publicerad

Efter att flera trafikolyckor inträffat på E18 rådde det totalstopp på motorvägen i norrgående riktning kring lunchtid. Strax innan klockan två meddelade Stockholmspolisen att vägen åter var öppen för trafik.

Räddningstjänsten larmades vid 12:20-tiden till E18 i Danderyd där två personbilar kolliderat.

– Man jobbar just nu med att få ut två personer ur en av bilarna, säger Caroline Edström, ledningsoperatör.

I samband med olyckan ska tre personer ha förts till sjukhus med oklara skador och det rådde ett tag totalstopp på E18 i norrgående riktning. Vid 13:40-tiden bekräftade dock polisen att vägen hade öppnats för trafik.

– Det är rejält många olyckor idag, vår personal jobbar på flera håll för att lösa olyckorna och just nu vet vi inte exakt hur många olyckor som har skett fram tills nu. Alla jobbar febrilt med att hjälpa alla, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Trafikolycka strax innan

Redan innan trafikolyckan i Danderyd hade räddningstjänst och polis, en dryg kvart tidigare, larmats ut till E18 i Roslags Näsby i Täby. Den trafikolyckan gällde mellan fyra och fem bilar som kolliderat med varandra.

Och vid 11:50-tiden larmades man också ut på en trafikolycka på E18 i Vallentuna där tre till fyra bilar ska ha kolliderat med varandra i södergående riktning och orsakat stopp i trafiken. Enligt polisen ska man dock ha öppnat upp minst ett körfält sedan olyckan.

Masskrock norr om Uppsala

Även på E4 norr om Uppsala inträffade under torsdagen en masskrock där minst fem personer skadades och en dryg halvtimme senare inträffade ännu en allvarlig olycka bara ett par mil bort med en timmerbil inblandad.

– Det är kaotiskt på platsen, säger ledningsoperatör Emil Skoglund vid Storstockholms räddningscentral.

Nu uppmanar polisen bilister att vara försiktiga i trafiken.

– Håll avståndet och anpassa hastigheten och körningen efter väglaget. Det är halt väglag och man bör vara extra försiktig, säger Sven-Erik Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.