Foto: SVT

Trafiken har släppts på efter olycka vid Rotebro

Uppdaterad
Publicerad

Under förmiddagen var norrgående körfält helt avstängt, efter en trafikolycka på E4:an vid Rotebro där flera bilar var inblandade. Fem personer skadades, varav en allvarligt.

Först krockade två bilar och sedan kom ytterligare en bil och körde in ett fordon som hjälpte till under bärgningsarbetet.

– Vi hade lämnat platsen och bärgning av fordonet hade börjat. Då krockade en ny bil med bärgningsfordonet. Så vi är tillbaka, och helikoptern har nyss lämnat platsen, säger Jan Sundeborn, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Totalt är fem personer skadade, varav en allvarligt. Verken Trafikverkets personal eller någon bärgare skadades vid händelsen.

– Ett fordon har fått klippas upp, säger Göran Åhgren som är SVT:s reporter på plats.

Olyckorna orsakade totalstopp på E4 i norrgående riktning och köer bildades på platsen. Men strax efter klockan 12 kunde trafiken börja rulla så sakta igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.