Trafikborgarrådet Daniel Helldén bemöter bussförarnas kritik mot den rådande situationen. Foto: SVT

Trafikborgarrådet: Chaufförerna får helt enkelt stå ut

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Helldén (MP) är trafikborgarråd i Stockholms stad och säger att han kan förstå den frustration som finns, men menar att yrkeschaufförerna helt enkelt får ”stå ut”. – Jag kan förstår en del av kritiken, men till viss del får man tåla detta just nu.

Det är ju några år kvar innan till exempel Slussen står färdig. Tycker du att busschaufförerna ska bita ihop och stå ut i åtta år?

– Det är många ombyggnationer nu, men anledningen är ju att vi ska förbättra situationen för alla som bor och kör i Stockholm. Vi har dessutom reglerat områden med körförbud för privata bilister just för att underlätta och prioritera kollektivtrafiken, säger han och fortsätter:

– Visst kan man ha fler trafikpoliser, men Stockholm behöver också sina polisresurser på annat håll. Huruvida man ska tillsätta trafikpoliser i innerstaden är något som polisen själv måste besluta om, säger Daniel Helldén (MP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.