Resenärer i Haninge rädda att mista sin busslinje

Uppdaterad
Publicerad

Bussbolaget Nobina föreslår en nerläggning av bussar från Dalarö och Vega till Gullmarsplan men får mothugg av resenärer.

Bussarna som går från Dalarö och Vega direkt till Gullmarsplan föreslås läggas ner i ett förslag som bussbolaget Nobina tagit fram och det här väcker missnöje.

– Det tycker jag inte om alls eftersom vi har jättedåliga kommunikationer här till Vega, säger Marianne Torstensson. 

– Det skulle innebära längre restider och fler byten för oss som åker in till stan varje dag, Vega är en expanderande region och då känns det fel att lägga ner den bästa buss vi har, säger Fredrik Johansson.

Tusentals personer engagerade

Det har skapats flera facebook-grupper för att samlas och uttrycka sitt missnöje mot förslaget som ”rädda buss 810” och ”rädda buss 869”.

– Vi är uppe i flera tusentals personer nu som tycker att det här är ett dåligt förslag och de flesta är negativa eller alla negativa, säger Fredrik Johansson.

– Det vore ju trist om kommunen bestämmer sig för att dra in den här linjen, det är många som får en längre resväg och jag har bara hört negativt på bussen och vid busshållsplatsen om det här, säger Tony Sandin

Remissförslag

Men än så länge är det här bara ett remissförslag som bussbolaget Nobina ska bearbeta och lägga fram till trafikförvaltningen senast den 4:e april.

– Det går ut på att pendeltåget ska vara navet i transporterna, för att få en busstrafik som är mer effektiv så ska den till större del kollektivtrafikförsörja pendeltåget och inte gå parallellt med pendeltåget, säger Maryam Yazdanfar som är kommunikationschef på Nobina.

– Det är tråkigt att de ska behöva lägga ner busslinjer som har fungerat, det här innebär ju att det blir fler folk på pendeltågen som också är fulla när man åker vid de här tiderna på morgonen, säger Hanna Jakobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.