Vaktbolaget: ”Det här är allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt säkerhetsvakten på det berörda vaktbolaget är det extra allvarligt att rånarna öppnat eld mot väktaren, som nu befinner sig på Karolinska sjukhuset efter rånet vid Kungens kurva.

Strax efter klockan 12 på måndagsförmiddagen utsattes en värdetransport för ett rån i Kungens kurva, söder om Stockholm.

Vakten som bar värdeväskan skottskadades och rånarna flydde från köpcentrumet. Enligt säkerhetschefen på det berörda vaktbolaget, Loomis, är den skottskadade väktaren förd till Karolinska sjukhuset i Solna.

– Jag har pratat med de i Stockholm som är på plats. Väktaren är skottskadad och förd till Karolinska sjukhuset i Solna. Han är vid medvetande och vet att han pratat med sin familj, exakt hur allvarlig skadan är vet jag inte. Men han har ändå kunnat träffa sina anhöriga, det är vi glada för, säger Peter Lindahl och fortsätter:

– Enligt de uppgifter jag fått har man hört två skott och han har blivit träffad i midjehöjd. Polisen är där och gör teknisk undersökning.

Enligt honom är det ovanligt att rånarna öppnar eld vid ett rån och från vaktbolagets sida ser man allvarligt på händelsen.

– Det som är extra allvarligt i det här är att de överhuvudtaget använt skjutvapen. Under mina fem år på Loomis har man aldrig använt pistol mot oss. Man har blivit hotad med diverse vapen och tillhyggen – men en skottskada har vi aldrig sett, säger Peter Lindahl.

Enligt honom har polisen hittat väskan vid första flyktbilen. Han vet dock inte hur mycket pengar det handlande om.

Väktaren arbetade ensam vid tillfället.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.