Studenternas fotbollsplan är för dålig att spela på menar Sirius klubbchef och därför ska kommande hemmamatch spelas i Gävle. Enligt kommunen är spelplanen bättre än tidigare.

Beskedet: Sirius måste spela i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté dömer ut gräset på Studenternas IP. Nu måste Sirius spela nästa hemmamatch i Gävle.

Under torsdagsförmiddagen besiktigades Studenternas IP av representanter från bland annat Uppsala kommun, Sirius och Svensk Elitfotboll (SEF). Efteråt beslutade Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté att gräsmattan inte håller för spel.

– Våra inspektörer har kommit in med en framställan om att nästa match ska flyttas. Gräs och stora tuvor lossnar under spel. Sammantaget blir det inte sportsligt rättvist att spela under sådana förhållanden, säger Gerhard Sager, ordförande i Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté.

Sirius klart för allsvenskan

Hur vanligt är det att ni dömer ut en gräsmatta?

– Det händer ungefär en till två gånger per år i våra högsta serier.

”Förbaskat tråkigt”

Beslutet innebär att Sirius måste spela nästa hemmamatch mot Kalmar den 24 april på reservarenan i Gävle.

– Med tanke på hur planen såg ut efter Göteborgsmatchen var det kanske inte så överraskande, men det är lik förbaskat tråkigt ändå, säger Michael Lundgren, klubbchef i Sirius.

Biljetter gäller i Gävle

Enligt Michael Lundgren kommer de som har säsongsskort eller har köpt lösbiljetter till måndagens match även att kunna använda biljetterna på Gavlevallen i Gävle.

– Det kommer att finnas dem som har köpt lösbiljetter som kan få pengarna tillbaka också. Vi ska ta tag i det, efter vi har kommit på plats i Gävle, säger han.

Dåligt väder

Från Uppsala kommuns sida beklagar man att gräset inte har hunnit bli tillräckligt bra och att matchen måste flyttas.

– Det är naturligtvis en utmaning att få naturgräs i spelbart skick när säsongen börjar så tidigt. Tyvärr har vi inte riktigt haft vädrets makter med oss i år. Vi fortsätter att göra allt vi kan för att förbättra gräset på Studenternas till kommande hemmamatcher, säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrottsförvaltningen på Uppsala kommun, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sirius klart för allsvenskan

Mer i ämnet