Se klippet där Stefan Löfven (S) tippar hur han tror att det går för Sirius i allsvenskan. Foto: Janerik Henriksson TT / Johan Bävman TT / Klipp av Gustaf Lantz (S).

Så tror statsministern att det går för Sirius

Uppdaterad
Publicerad

Att Sirius som nykomlingar i allsvenskan gjort bra ifrån sig har gjort intryck på fler än de blåsvarta supportrarna i Uppsala. I en utfrågning av partikollegan Gustaf Lantz (S) kommenterar statsminister Stefan Löfven (S) Uppsalalagets framfart i den högsta divisionen.

Utfrågningen är en del av en webbintervju som Uppsalapolitikern Gustav Lantz (S) gör med statsministern Stefan Löfven.

I slutet av intervjun växlar Gustav Lantz (S) spår från dagens partiledardebatt och frågar statsministern hur han tror att det kommer gå för Sirius i allsvenskan.

Sirius klart för allsvenskan

– Först får jag säga att det gör lite ont som anhängare till GIF Sundsvall att konstatera att det går så mycket bättre för Sirius än för GIF Sundsvall – vi har det tufft. Men jag känner verkligen respekt för det som Sirius har gjort som nykomlingar, säger Stefan Löfven (S).

Men vilken plats det slutligen blir i tabellen återstår att se. Än är inte alla matcher spelade och när serien återupptas efter sommaruppehållet den första juli möter Uppsalalaget stadsministerns favoritlag GIF Sundsvall på Idrottsparken i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sirius klart för allsvenskan

Mer i ämnet