Lars Olsson, supporterföreningens ordförande, tror inte på full pott i premiären. Foto: Ramin Takamoli

Rekordmånga redo för allsvensk premiär

Uppdaterad
Publicerad

I kväll ställs Sirius mot Djurgården i Allsvenskans första omgång. Till matchen kommer Sirius spelare att backas av rekordmånga supportrar.

– Vi får se om det kan bli sex bussar, redan nu är det rekord, säger Västra sidans ordförande Lars Olsson.

Klockan 19.00 på måndagskvällen startar Sirius allsvenska säsong, den första sedan 1974. Supporterföreningens ordförande Lars Olsson tror att laget kommer få god stöttning från läktarplats.

– Vi kan fylla sex bussar som åker till matchen, vilket är nytt rekord. Plus att det är nära till Stockholm så många kunde ta sig dit på annat sätt. Jag tror vi kommer bli många på läktaren, säger ordföranden.

Sirius klart för allsvenskan

Tidigare har vi kunnat berätta att klubben i år sålt tre gånger så många säsongskort till Studenternas än föregående år.

Märker du av ett annat engagemang från Uppsalaborna inför allsvenska starten?

Absolut. Det pratar mycket mer på jobbet och från släktingar, folk som annars inte har varit så intresserade. Nu funderar de på att kanske gå på match och frågar mig hur jag tror att säsongen kommer att gå.

”Bry er inte om gamla landslagsstjärnor”

Och första matchen mot Djurgården, vad blir viktigast för Sirius?

Att spela sitt eget spel och inte bry sig om alla gamla landslagsstjärnor som de värvat. Ta i stället hand om bollen och skräms inte av att det handlar om allsvenskt spel, säger Lars Olsson.

Han kallar sig pessimist, vilket gör att han inte tror på full pott i premiären.

– Jag har så tråkigt tippat 0-0, en poäng ska vi nog klara. Men det kommer vara mycket premiärnerver i båda lagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sirius klart för allsvenskan

Mer i ämnet