Bombhotade matbutik i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen ringde någon till en matbutik i Gottsunda och sa att det fanns en bomb i butiken. En man i övre 60-årsåldern som hade en dispyt med butikens väktare är nu misstänkt för falsklarm.

Personalen i matbutiken i Gottsunda larmade polisen strax före klockan 21 på fredagen efter att ha mottagit ett bombhot via telefon. När en polispatrull anlände till platsen bedömde de att hotet var oseriöst. Det ska inte ha funnits något misstänkt föremål.

– Väktarna hade pratat med en man som hade synpunkter på butikens stängningsrutiner. Eftersom samtalet kom in strax därefter kopplade de ihop de två händelserna, säger Russell Morley, inre befäl på Uppsalapolisen.

Senare under kvällen förhörde polisen mannen, som är i övre 60-årsåldern. Mannen är misstänkt för falsklarm men nekar själv till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombhot i Uppsala

Mer i ämnet