I maj utsattes Praktiska gymnasiet för två falska bombhot. Bilden är från den 27 maj, då nationella bombskyddet sökte igenom lokalerna. Foto: Matilda Nyberg/SVT

Nytt falskt bombhot mot Praktiska gymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen fick Praktiska gymnasiet ett tredje bombhot riktat mot sig – även den här gången var det falskt.

Polisen larmades vid 14-tiden om ett hot mot Praktiska gymnasiet i Boländerna i Uppsala.

Efter genomsökningar av lokalen kunde polisen konstatera att hotet var falskt.

Bombhot i Uppsala

Hotet sms:ades till en personal på skolan.

– Det sms:ades från en så kallad kontantkortstelefon utan registrerad abonnent, säger Christer Nordström, presstalesperson på polisen i Uppsala.

Under våren drabbades Uppsala av en våg av falska bombhot. Bland annat hotades tingsrätten inför den så kallade nazist-rättegången i början på maj. Under den perioden hotades även Praktiska gymnasiet två gånger, och vid ett tillfälle var polisens nationella bombskydd på plats för att söka igenom lokalerna.

– Det stämmer, det är det tredje hotet som har riktats mot skolan. Vi har inga spår eller någon misstänkt för de tidigare falsklarmen, men utesluter naturligtvis inte att det finns en koppling mellan hoten, säger Christer Nordström.

Verksamheten på skolan avslutades när polisen larmades.

– All personal och samtliga elever skickades hem

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombhot i Uppsala

Mer i ämnet