Begravningen kommer att äga rum i Rikssalen på Uppsala Slott. Foto: Henrik Montgomery TT / SVT

Ceremoni för Hans Rosling i Rikssalen

Uppdaterad
Publicerad

Fredagen den 17 mars kommer minnet efter professor Hans Rosling att hedras i Rikssalen på Uppsala Slott.

Det var tisdagen den 7 februari som professor Hans Rosling avled till följd av cancer i bukspottskörteln. Rosling var professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet och var bland annat känd för sina pedagogiska föreläsningar.

Ceremoni

En begravningsceremoni till minne av Hans Rosling kommer att hållas i Rikssalen på Uppsala slott fredagen den 17 mars klockan 10:30. Ceremonin kommer att följas av gravsättning på Gamla kyrkogården och en minnesstund på slottet.

Hans Rosling 1948-2017

Läs mer: Ny fond till Hans Roslings minne

Den närmaste familjen beskriver på Hans Roslings hemsida att han är saknad av många och att de hoppas att hans många vänner från barndomen, studietiden, arbetslivet, fritiden och familjelivet kan delta i begravningen.

Öppen ceremoni

Karolinska institutet kommer vid ett senare tillfälle att anordna en öppen ceremoni där allmänheten kan hedra minnet efter Hans Rosling. Människor som vill delta i den öppna ceremonin kan anmäla sig till minnesstunden via Karolinska institutets hemsida.

Läs mer: ”Han skällde ut och inspirerade”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hans Rosling 1948-2017

Mer i ämnet