Foto: Fotomontage

Einarsdotter lämnar uppdrag i SD

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan krävde hon att flera partikollegor i länet skulle avgå. Nu lämnar Kristina Einarsdotter själv sina uppdrag i Sverigedemokraterna Enköping, enligt Enköpings-posten.

Enköpings-Posten skriver att Einarsdotter, ordförande för SD Enköping, lämnar alla uppdrag hon har i partiet.

– Jag är så trött på det som varit och jag har bestämt mig för att inte jobba för SD-föreningen i Enköping längre, säger Einarsdotter till tidningen.

BRÅK INOM SD I UPPLAND

I förra veckan krävde först Einarsdotter att partikollegan Johan Widén skulle kliva av sina uppdrag för SD i Enköpings kommun. Sedan gick hon till attack mot Upplandsdistriktets ordförande Pavel Gamov (SD), som vars metoder hon kallade ”diktatur”.

Behåller politiska uppdrag

Nu lämnar hon alltså sina uppdrag i den lokala Sverigedemokratiska föreningen. Men hon behåller sina förtroendeuppdrag i kommunfullmäktige, kommunstyrelse och vård- och omsorgsnämnden i Enköpings kommun och kan komma att bli en politisk vilde i kommunpolitiken.

– Jag har blivit vald av Enköpingsbor att företräda dem och jag kommer att fullfölja mina uppdrag där under den här mandatperioden, säger Einarsdotter till Enköpings-Posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BRÅK INOM SD I UPPLAND

Mer i ämnet