Foto: Utryckning Uppsala

Explosion var handgranat

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är nu säkra på vad som orsakade den kraftiga smäll under tisdagskvällen i Uppsala. Händelsen rubriceras som mordförsök, och vapnet var en handgranat.

Händelsen inträffade runt klockan 21:00 under tisdagskvällen, då en kraftig smäll hördes i Nyby Gård i Uppsala. Polis kallades till platsen där de kunde konstatera att något explosivt detonerat. Redan då fanns misstankar om en handgranat. Något som senare också blev utgångspunkten i utredningen.

– Vi påbörjade en teknisk undersökning av platsen, och kan idag gå ut med att det rörde sig om en handgranat, säger Uppsalpolisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Förändrar det utredningsläget något?

– Inte direkt. Vi arbetar på som vanligt.

Vad innebär det?

Vanligt polisarbete på så vis att vi går efter alla spår för att finna en gärningsman.

Men en handgranat låter nu onekligen ganska allvarligt?

– Det är det ju såklart.

Dådet rubriceras fortfarande som mordförsök, men polisen har ännu ingen misstänkt. Enligt dem fanns heller ingen hotbild gentemot de boende i huset bredvid platsen där granaten detonerade.

– Vi kan säga väldigt lite i nuläget. Förundersökningen är fortfarande igång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.