En person har förts till sjukhus efter ett fallskärmshopp i Tierp. Det är fortfarande oklart hur allvarliga personens skadorna är.

Fallskärmshoppare avled efter landningsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit efter en fallskärmsolycka i Tierp tidigare i dag. Det bekräftar nu Svenska fallskärmsförbundet i ett pressmeddelande.

Under eftermiddagen vid 15:00-tiden inträffade en fallskärmsolycka i Tierp. Olyckan ska ha inträffat under en tävling i ”swooping” på Gryttjomsflygfält. En person fördes till sjukhus med allvarliga skador, och nu bekräftar Svenska fallskärmsförbundet i ett pressmeddelande att personen avlidit.

”Stor sorg”

Mannen var hemmahörande i Skånes fallskärmsklubb, och beskrivs som en erfaren hoppare.

– Vi är väldigt tagna av den här händelsen, och beklagar sorgen till hans familj, vänner och medlemmar i Skånes fallskärmsklubb. Det här är inte bara en tragedi för familjen utan en stor sorg för hela fallskärms-Sverige, säger Peo Humla, ordförande för Svenska fallskärmsförbundet i ett pressmeddelande.

Svenska Fallskärmsförbundet har startat en utredning för att undersöka vad som kan ha bidragit till olyckan.

Skadades svårt

Fallskärmshopparen ska under ett hopp ha stött på komplikationer vid landningen.

– Mannen kom för lågt i ett höghastighetsmoment och hamnade i en skyddsvattenkanal, säger Lotta Nilsson till TT.

Enligt P4 Uppland ska mannen ha varit vid medvetande när en ambulanshelikopter hämtade upp honom från olycksplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.