För mycket fylla för Polisen

Uppdaterad
Publicerad

Uuppsalapolisen prioriterar riskpersoner på Valborg. Övriga öldrickare får vara ifred- trots förbudet mot alkohol på allmän plats.

Forsränning, parkhäng, körsång och eldning: Som vanligt är schemat för valborgsfirandet i Uppsala fullspäckat. I kombination med alkohol blir det en näst intill övermäktig uppgift för polisen i staden.

Uppsalapolisen har kallat in extra resurser för att kunna hålla ordning på de över 100.000 människor som firar Valborg i Uppsala. Men trorts att det finns ett tydligt alkoholförbud i staden så kommer polisen inte att vara speciellt nitisk med att hälla ut eventuell medhavd alkohol.

– Vi kan inte säga till alla. Vi fokuserar på dem som kan råka mest illa ut. Ungdomar som är ovana att hantera alkohol, och vi riktar också in oss på personer som vi ser verkar ha ett dåligt ölsinne, säger Lisa Sannervik på Uppsalapolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valborg i Uppsala 2014

Mer i ämnet