Rickard Malmström (MP) och IFK Uppsala:s sportchef Stephen Odur. Foto: Niklas Gedda

Fortsatt hätsk stämning om Dalkurd-flytt

Uppdaterad
Publicerad

Reaktionerna har varit stora efter nyheten om Superettanlaget Dalkurds flyttplaner till Uppsala. På onsdagen svarade kommunen på Uppsalaklubbarnas frågor.

Ordföranden i Dalkurd, Ramazan Kizil, har tidigare öppnat för en flytt till Uppsala efter att dispensen för hemmaarenan Domnarsvallen för spel i Superettan går ut nästa år. Om Dalkurd skulle flytta till Uppsala skulle det till en början endast gälla a-laget.

LÄS MER: Sirius rasar mot kommunens invit

Dalarna – Dalkurd

Sirius ordförande Ove Sjöblom har riktat skarp kritik mot Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, efter att kommunen haft möten med Dalkurd.

”Finns inga förutsättningar”

På onsdagen bjöd kommunen in till ett möte där uppländska fotbollsklubbar blev informerade och fick möjlighet att ställa frågor till nämndordföranden.

– Det är jättekul att att på sikt ha elitderbyn i Uppsala, men i dag finns inte förutsättningarna när inte ens vi kan få till träningar på Löten med den enda planen som har naturgräs, sa Sirius ordförande på mötet och fortsatte:

– I dag är det omöjligt att bedriva en verksamhet med två elitlag.

Inte kommunens beslut

Rickard Malmström (MP) hänvisade till kommunallagens likabehandlingsprincip.

– Vi beslutar inte om ett lag kommer hit utan kan bara konstatera att om de väljer att flytta hit måste vi se till att förutsättningarna är så bra som möjligt för att konstruktivt lösa det här, sa nämndordföranden på mötet.

”Förstår att Sirius är besvikna”

En av de som var med på mötet från en annan klubb var division 4-laget IFK Uppsala:s sportchef Stephen Odur.

– Det kom ju som en bomb för alla oss klubbar i stan. Jag förstår att Sirius är besvikna men samtidigt vet ju väldigt lite vad det skulle innebära om Dalkurd kom hit. Det finns garanterat fördelar med det också. Det jag ville ha svar på idag är ju mer konkret hur det här kan komma att påverka oss  Och det verkar man ju inte ha full koll på, säger sportchefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalkurd

Mer i ämnet