Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fröken Snusk och hennes Uppsalaproducent Rasmus Gozzi är i ett storbråk med ett elcykelföretag. Mer om det i klippet. Foto: SVT/Veckans snackisar

Fröken Snusk om bråket med elsparkcykelföretaget Voi: ”Verkar inte ha mycket att göra”

Uppdaterad
Publicerad

Frökens Snusks nya låt har fått elsparkcykelföretaget Voi:s vd att gå i taket. I låten sjunger artisten att hon åker full på företagets sparkcyklar. Nu hotar företaget att stämma skivbolaget. Men skivbolaget ser inte problemet.

– Jag tror snarare att vi beskriver verkligheten så som den ser ut. Istället för att Voi tar tag i problemet så kastar de skit på oss, säger skivbolagsägaren Rasmus Gozzi från Uppsala.

Elsparkcykelföretaget Voi finns i flera svenska städer, där bland Stockholm, Göteborg och Uppsala. Efter Fröken Snusks låtsläpp ”Voi till min fuckboi” har företagets vd Fredrik Hjelm hotat att stämma skivbolaget Gozzi records.

– Det absolut bästa vore om låten plockas ner från alla plattformar, men i minsta fall så vill vi ha ett publikt uttalande från Gozzi Records och Fröken Snusk som tydliggör att man inte får köra elsparkcykel full, säger Sofie Cederberg, kommunikationsansvarig på Voi, i SVT:s program Veckans snackisar.

– Vi tror på yttrandefrihet och vi tror på konstnärlig frihet, svarar Fröken Snusks manager och skivbolagsägaren Rasmus Gozzi.

Och något publikt uttalande blir det inte, enligt Rasmus Gozzi.

– Nej, jag tror inte det, säger han i debattprogrammet.

Vd:n avråddes att debattera – ”så förbannad”

När frågan om låten skulle debatteras i programmet ersattes vd:n Fredrik Hjelm av företagets kommunikationsansvarig, något som ifrågasätts av Rasmus Gozzi.

– Fredrik hade gärna varit här, men om jag ska vara helt ärlig. Han är så förbannad att vi avrådde honom starkt från att medverka, säger Sofie Cederberg.

Fröken Snusk om bråket

Fröken Snusk säger att hon har svårt att förstå varför företaget reagerat så starkt.

– De verkar inte ha så mycket att göra, så de vill ju att något ska hända. Vi har ju väldigt mycket att göra hela tiden. De får stå för sitt om de blir irriterade, säger artisten.

I sociala medier har det spekulerats i att bråket är en pr-kupp, något båda parter dementerar.

Se Veckans snackisar i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.