Eva Myhre arbetar precis intill olycksplatsen. Hon säger att hon inte är förvånad över att det skedde en olycka just vid den järnvägsövergången. Foto: svt

Grannen: ”Inte förvånad att olycka sker här”

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt hördes en hög smäll, och när Eva Myhre och hennes kollega gick ut för att titta, såg de hur en tågvagn och en lastbil vält vid järnvägsövergången.

Eva Myhre arbetar vid Funbo plantskola som ligger precis intill olycksplatsen. Hon berättar att hennes kollega var den som hörde den höga smällen.

– Vi gick ut och såg hur vagnen vält, och att lastbilen låg vid sidan av spåret. Det verkade vara mest äldre på tåget så vi försökte hjälpa till. Jag tror att det tog någon kvart ungefär innan räddningstjänsten var här, säger hon till SVT:s reporter på plats.

Olyckan skedde vid en järnvägsövergång som hade ljud- och ljussignaler men saknade bommar. Men trots att signalerna ska ha fungerat enligt polisen, så är Eva Myhre inte förvånad över att olycka inträffade just där.

–Nej jag är inte förvånad över att det sker en olycka, för när man kommer och har solen i ögonen så kan det vara svårt att se att ljusen blinkar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.